Wandelingen & Fietsroutes


De omgeving van Groeneveld in Baarn is natuurlijk ideaal om te wandelen en fietsen. Ben je benieuwd naar de verschillende wandel- en fietsroutes die langs Grand Café Groeneveld komen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!     

Wandelroutes van Route.nl 

Zin in een mooie wandeling langs Kasteel Groeneveld? Er zijn drie verschillende wandelroutes te vinden.

1. Topwandeling Landgoed en Kasteel Groeneveld: 5.2 km

Begin je route bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Wandel over het landgoed en loop langs prachtige paden, beken en langs het water. Ook loop je tijdens deze route door een stukje bos, waar paarden staan te grazen. Hierna vervolg je de route langs Hoeve Ravestein, de boerderij op het landgoed. Na de wandeling is het tijd voor een lekker hapje en drankje in ons Grand Café! 

Bekijk de route hier (wandelroute 2224163 op www.route.nl)

2. Topwandeling: Kasteel Groeneveld en Boswachterij de Vuursche: 8.2 km

Ben je op zoek naar een langere wandeling? Dan is deze wandeling perfect voor jou. Begin je wandeling over de buitenplaats bij Groeneveld. Wandel hierna door Boswachterij de Vuursche, waar je het ene moment door een open bos loopt en een ander moment door het Dennebos loopt. Eindig je route weer bij Grand Café Groeneveld, voor een lekkere lunch, een kop thee of koffie, of een borrel.

Je vindt de route hier (wandelroute 307999 op www.route.nl).

3. Rondje Baarn en Kasteel Groeneveld: 8.8 km

Begin je wandeltocht in Baarn, o.a. langs Paleis Soestdijk en wandel hierna over de buitenplaats van Kasteel Groeneveld. Eindig je route weer in Baarn. 

Je vindt de route hier (Wandelroute: 1017566 op www.route.nl)

Fietsroutes van Fietsnetwerk.nl

Uiteraard heeft Fietsnetwerk.nl ook verschillende leuke routes voor je uitgestippeld. Zo kan je bijvoorbeeld een Kastelenroute door Baarn en omstreken maken. Deze route komt onder andere langs Paleis Soestdijk en Kasteel Groeneveld. 

1. Fietsroute Groen Baarn: 24.16 km

Tijdens deze fietsroute kom je o.a. langs Kasteel Groeneveld. Fiets door het groene bos en laat je verrassen door de prachtige omgeving! Neem een korte pauze van het fietsen en laad even op met wat lekkers bij ons Grand Café! 

De fietsroute vind je hier.

2. Fietsroute Baarnse Highlights: 28.54 km

Fiets langs een aantal highlights in Baarn. Geniet onderweg ook van de natuur bij Landgoed Groeneveld. Leer de mooie omgeving kennen! 

De fietsroute vind je hier.

3. Fietsroute volg de Eem naar Amersfoort: 38.5 km

Start deze fietsroute vanaf Kasteel Groeneveld, waar je langs de weg een parkeerplaats vindt en tegelijkertijd kunt genieten van het fotogenieke Kasteel. Met deze fietsroute volg je een groot stuk van deze rivier en kom je op unieke plekken, met een prachtig uitzicht.

De route vind je hier

Happen en Trappen

Fiets een culinair rondje Eemland met de fietsroute van Happen en Trappen. Tijdens een dagje Happen en Trappen leg je een route af langs allerlei verschillende restaurants en kom je voor het voorgerecht bij Grand Café Groeneveld langs.

De kosten voor het dagarrangement zijn € 44,95 p.p.. Het arrangement is te boeken via: www.HappenEnTrappen.nl of bekijk de route hier.